Skip to main content

Výborná vajíčková pomazánka

K jaru a Velikonocům neodmyslitelně patří i vajíčková pomazánka. Po velikonočním pondělí se nabízí skvělá příležitost si na ní pochutnat. Nemusíte ji ale nutně připravovat pouze na velikonoce, chutnat vám bude jistě i v létě nebo v zimě, zkrátka po celý rok. Tady je recept:

Výborná vajíčková pomazánka
Výborná vajíčková pomazánka

Na tuto vajíčkovou pomazánku budete potřebovat:

  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • 1 malá cibulka
  • 95 g majonézy (1 balení Poličanky)
  • svazek pažitky
  • sůl, pepř
Výborná vajíčková pomazánka
Výborná vajíčková pomazánka

Postup přípravy:

Uvařená a vychladlá vejce oloupejte a nakrájejte na malé kousky. K vejcím přidejte majonézu, na drobno pokrájenou pažitku a cibulku. Osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte s čerstvým pečivem posypané pažitkou.