Nejlepší recept na oblíbené vánoční Marokánky

Vánoční pečení je v plném proudu a proto vám přinášíme další recept na vánoční cukroví. Marokánky. Jejich příprava není nijak obtížná, a pokud je každoročně neděláte, tak je můžete vyzkoušet podle našeho receptu. Uvidíte, že budou pryč než se nadějete. Možná pak budete muset připravit další várku, jak rychle se po nich zapráší.

Hotové marokánky
Hotové marokánky

Tady je recept:

  • 200 g cukru krupice
  • 200 g kandovaného ovoce
  • 200 g posekaných vlašských ořechů
  • 100 g rozinek
  • 100 g másla
  • 70 g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 35 ml mléka

Z těchto surovin vytvoříte hmotu.

+ budete potřebovat 2 tabulky čokolády na vaření na závěrečnou polevu.

 

Postup:

Do velkého kastrolu dejte všechny suroviny na hmotu a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí. Trvá to cca 20 minut. Po 15- ti minutách oheň ještě více zmírněte a nepřestávejte míchat. Až je ze směsi kašovitá hmota, odstavte z ohně, a dejte na chladné místo vystydnout. Z hmoty pak přímo na plech, vyložený pečícím papírem tvarujte mokrými lžičkami malé placičky. Dejte do trouby péct na 200 °C zhruba na 10 minut. Po 10-ti minutách troubu ztlumte na 160 °C a ještě chvíli dopékejte. Po upečení nechte placičky vychladnout.

Hladkou stranu placiček pak polévejte rozpuštěnou čokoládou na vaření. Nechte čokoládu zatuhnout a pro jistotu uschovejte, a vytáhněte až na Vánoce 🙂

Vánoční cukroví - Marokánky
Vánoční cukroví – Marokánky

2 počet komentářů ke článku “Nejlepší recept na oblíbené vánoční Marokánky

  1. Dělám je už dlouho a vždy jsou jako první snědené,tentokráte jsem dělal ze třechdávek,tak snad jim to postačí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *