K jaru a Velikonocům neodmyslitelně patří i vajíčková pomazánka. Po velikonočním pondělí se nabízí skvělá příležitost si na ní pochutnat. Nemusíte ji ale nutně připravovat pouze na velikonoce, chutnat vám bude jistě i v létě nebo v zimě, zkrátka po celý rok. Tady je recept:
Na tuto vajíčkovou pomazánku budete potřebovat:
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- 1 malá cibulka
- 95 g majonézy (1 balení Poličanky)
- svazek pažitky
- sůl, pepř
Postup přípravy:
Uvařená a vychladlá vejce oloupejte a nakrájejte na malé kousky. K vejcím přidejte majonézu, na drobno pokrájenou pažitku a cibulku. Osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte s čerstvým pečivem posypané pažitkou.