Využijte pomerančové sezóny a uvařte si skvělou domácí pomerančovou marmeládu. Teď v zimě je pomerančů všude dost a marmeláda z nich je opravdu výborná a netradiční. Je oblíbená hlavně ve Velké Británii a postupně si získává svou oblibu i u nás. Neváhejte a vyzkoušejte ji, její příprava je jednoduchá.
Na recept potřebujete:
1 kg oloupaných pomerančů
500 g želírovacího cukru 2:1
4 lžíce rumu
šťáva z 1/2 citronu
cca 4 sklenice objemu 250 ml a víčka
Domácí pomerančová marmeláda
Postup:
Pomeranče oloupejte, zbavte pecek a bílých blanek. Nakrájejte na malé kousky a v mixéru rozsekejte na jemno. Všechny pomeranče dejte do velkého hrnce, a za občasného míchání přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 15 minut, dokud ovoce nezměkne. Po 15-ti minutách přisypte želírovací cukr, přilijte rum a šťávu z citronu. Vařte dalších 15 minut, dokud marmeláda nezhoustne. Až má pomerančová marmeláda tu správnou konzistenci, nalijte ji do připravených sklenic, uzavřete víčko a otočte dnem vzhůru. Hotovo!