Kari pomazánka s kuřecím masem

Neustále zkoušíme nové věci, a proto nás velmi zaujala tato pomazánka. Kuřecí maso jako hlavní chod s ananasem je klasikou velmi známou. Ovšem pomazánka, to je docela něco jiného. A rozhodně stojí za vyzkoušení. Především proto, že není tak obvyklá. A hlavně, báječně chutná. Pokud máte po ruce mixér, je téměř bez práce. Zkuste ji připravit na nějaké setkání s přáteli nebo jen tak. Uvidíte, bude se vám moc líbit.

Kari pomazánka s kuřecím masem
Kari pomazánka s kuřecím masem

 

Na Kari pomazánku s kuřecím masem potřebujete:

  • 250 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 250 g ananasu v plechovce
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • kari koření
  • sůl, pepř, olej na osmahnutí masa
Kari pomazánka s kuřecím masem
Kari pomazánka s kuřecím masem

 

Postup přípravy:

Nejprve si připravte maso. Prsa důkladně omyjte, osolte, opepřete a na kapce oleje osmahněte na pánvi. Klidně v celku, trvá to ale delší dobu. Hotové maso nechte vychladnout.

Mezi tím si připravte ananas. Z ananasu slijte šťávu a pokrájejte na co nejmenší kousky, nebo jej zlehka nechte projet mixérem sekáčkem. To samé udělejte i s vychladlým kuřecím masem tak, aby vznikly co nejmenší kousky. Maso i ananas dejte do misky, přidejte zakysanou smetanu, majonézu, kari koření dle chuti, sůl a pepř a vše důkladně zamíchejte. Hotovo. Před podáváním dejte vychladit do lednice.