Skip to main content

Výborná vajíčková pomazánka

K jaru a Velikonocům neodmyslitelně patří i vajíčková pomazánka. Po velikonočním pondělí se nabízí skvělá příležitost si na ní pochutnat. Nemusíte ji ale nutně připravovat pouze na velikonoce, chutnat vám bude jistě i v létě nebo v zimě, zkrátka po celý rok. Tady je recept:

Celý článek

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka, to je oblíbená klasika. A protože ji máme také rádi, připravili jsme pro vás tento rychlý recept. Hodí se k čerstvému pečivu, ať k rohlíkům nebo chlebu, posypaná třeba jarní pažitkou ze zahrádky, a rozumí si také s topinkami. Dá se sice koupit už hotová, ale domácí je domácí. Hlavně tady navíc víte, co všechno do pomazánky dáte. Na snídani, ke svačině, nebo k večeři, vždy můžete vsadit na tuto léty prověřenou pomazánku.

Celý článek

Kari pomazánka s kuřecím masem

Neustále zkoušíme nové věci, a proto nás velmi zaujala tato pomazánka. Kuřecí maso jako hlavní chod s ananasem je klasikou velmi známou. Ovšem pomazánka, to je docela něco jiného. A rozhodně stojí za vyzkoušení. Především proto, že není tak obvyklá. A hlavně, báječně chutná. Pokud máte po ruce mixér, je téměř bez práce. Zkuste ji připravit na nějaké setkání s přáteli nebo jen tak. Uvidíte, bude se vám moc líbit.

Celý článek

Rychlá pomazánka z avokáda

Vyzkoušejte pomazánku, ve které je hlavní složkou avokádo! Pokud máte rádi toto exotické ovoce, není nic snazšího, než si s něho doma připravit výbornou pomazánku. Díky minerálním látkám obsaženým v avokádu se řadí do kategorie zdravých pomazánek a rozhodně by neměla chybět mezi těmi oblíbenými. Tato lehká a velmi jemná pomazánka si výborně rozumí s tmavým, celozrnným pečivem.

Celý článek

Lehká pomazánka z nivy

Jste – li milovníkem pomazánky z plísňového sýra niva, ale trápí vás jeho vysoké procento tuku, máme pro vás super tip. Tím je zase nivová pomazánka, ale o poznání zdravější. Vyzkoušejte tento recept na výbornou a odlehčenou pomazánku z nivy. Díky použitým surovinám se pomazánka stává lehčí pro naše tělo. Navíc není nutností použít neznámé a drahé suroviny. Bohatě si postačíte s těmi klasickými.

Celý článek