Povyšte obyčejné a notoricky známé špagety s kečupem, typickou studentskou večeři, na výbornou záležitost. Tím, že odstraníte kečup, přidáte slaninu a sušená rajčata, poměrně rychle vykouzlíte třeba skvělou večeři.

Na Špagety se slaninou a sušenými rajčaty budete potřebovat:
- 300 g špaget
- 1 menší cibulku
- 2 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
- 100 g nakládaných sušených rajčat
- hrst strouhaného parmezánu
- olivový olej
- sůl, pepř

Postup přípravy:
Špagety uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě al dente, tedy na skus. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidejte na tenké plátky pokrájený česnek a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Osolte, opepřete, a celou směs opečte dozlatova. Těsně před koncem ke směsi přidejte ještě pokrájená sušená rajčata a vše společně prohřejte. Slité špagety servírujte na talíř, na ně dejte hotovou směs se slaninou a sušenými rajčaty a vše nakonec posypte strouhaným parmezánem. Dobrou chuť!