Skip to main content

Špagety se slaninou a sušenými rajčaty

Povyšte obyčejné a notoricky známé špagety s kečupem, typickou studentskou večeři, na výbornou záležitost. Tím, že odstraníte kečup, přidáte slaninu a sušená rajčata, poměrně rychle vykouzlíte třeba skvělou večeři.

Špagety se slaninou a sušenými rajčaty
Špagety se slaninou a sušenými rajčaty

Na Špagety se slaninou a sušenými rajčaty budete potřebovat:

  • 300 g špaget
  • 1 menší cibulku
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g nakládaných sušených rajčat
  • hrst strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř
Skvělá večeře
Skvělá večeře

Postup přípravy:

Špagety uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě al dente, tedy na skus. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidejte na tenké plátky pokrájený česnek a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Osolte, opepřete, a celou směs opečte dozlatova. Těsně před koncem ke směsi přidejte ještě pokrájená sušená rajčata a vše společně prohřejte. Slité špagety servírujte na talíř, na ně dejte hotovou směs se slaninou a sušenými rajčaty a vše nakonec posypte strouhaným parmezánem. Dobrou chuť!