Nevíte co darovat k Valentýnu? Zkuste vlastní výrobu. Dárky, které pro své blízké připravujeme, bývají vždy ty nejoceňovanější. Proto přinášíme recept na Křehké valentýnské sušenky. Malá sladká srdíčka jistě budou tím pravým překvapením.

Budete potřebovat:
200 g másla
300 g hladké mouky
100 g cukru moučka
1 vejce
marmeládu
potahový fondán

Postup přípravy:
Z mouky, moučkového cukru, vejce a másla uhněťte těsto a dejte minimálně na hodinu odpočinout do lednice. Odležené těsto vyválejte na pomoučeném vále na šířku cca 0,5 cm a vykrajujte malá srdíčka. Vykrájená srdíčka skládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 10 minut na 180 °C. Upečené hotové sušenky nechte vychladnout.
Připravený fondán si vyválejte na pocukrovaném vále na šířku cca 0,5 cm a vykrajujte stejně velká srdíčka.
Chcete si vyrobit domácí fondán a mít tak sušenky ještě lepší? Tady je recept:
Potřebujete:
30 ml vody
50 g medu
5 g želatiny
500 g cukru moučka
potravinářské barvivo
Postup přípravy:
Nejprve si připravte želatinu. Dejte do kastrůlku plátky želatiny, přidejte vodu a nechte povolit (přesný návod je vždy na obalu každé želatiny). Mezi tím, dejte do druhého kastrůlku ohřát 30 ml vody smíchané s 50 g medu. Pozor, nevařte, pouze ohřívejte. Změklou želatinu přidejte k vodě s medem. Do větší mísy prosejte 500 g moučkového cukru a připravený vychladlý sirup se želatinou. Vše dohromady spojte. Spojenou hmotu přendejte na pocukrovaný vál a hněťte do té doby, než se přestane lepit na ruce. Nezapomeňte v průběhu hnětení přidat potravinářské barvivo, aby měl výsledný fondán barvu dle vašich představ. Nakonec dejte fondán odpočinout do lednice.

Připravená upečená srdíčka potřete vybranou marmeládou a slepujte s fondánovými srdíčky k sobě. Hotovo! Roztomilý sladký dárek je na světě.