Skip to main content

Hrušková marmeláda

Jelikož na podzim je všude hrušek dost, proč toho nevyužít a neschovat si jich pár do spíže v podobě báječné marmelády.  Vyloženě podzimní hrušková marmeláda vám jistě bude skvělým společníkem při výrobě lineckého cukroví, buchet, vdolků nebo třeba palačinek. Příprava vám nezabere mnoho času, takže pokud máte doma vše potřebné, klidně se do toho pusťte hned.

Hrušková marmeláda
Hrušková marmeláda

Na hruškovou marmeládu budete potřebovat:

  • 1 kg hrušek
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • pár kousků hřebíčku
  • 2 kousky skořice
  • 125 ml vody
Hrušky ze zahrádky
Hrušky ze zahrádky

Postup přípravy:

Omyté hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Dejte do kastrolu, zalijte 125 ml vody, a vařte do změknutí. Až se hrušky začnou rozpadat, vezměte tyčový mixér a rozmixujte hrušky na hustou kaši. K rozmixovaným hruškám přidejte 500 g želírovacího cukru, hřebíček, skořici a vařte ještě zhruba 4 -8 minut dokud marmeláda nezhoustne. Správnou hustotu marmelády zjistíte tak, že kápnete trošku marmelády na studený talířek. Pokud se nerozteče, máte hotovo. Horkou marmeládu nalijte do připravených sterilizovaných skleniček, pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru.

Domácí hrušková marmeláda
Domácí hrušková marmeláda