Klasická verze omelety v maličko upravenější formě. Je rychle hotová a můžete si na ní pochutnat třeba k obědu. Když si k této omeletě dáte zeleninový salát a budete ji podávat ještě teplou, zcela určitě si pochutnáte. Hlavně nezapomeňte ke stolu ještě někoho přizvat, tato porce je totiž pro čtyři osoby.
Potřebujete:
5 velkých brambor
5 vajec
1 velká cibule
3 lžíce oleje
sůl, pepř
kousek tvrdého sýra eidamu 30 % velikost podle chuti

Postup:
Cibuli nakrájenou na klínky osmahněte na oleji. Až cibule zezlátne, vyndejte ji z pánve a odložte. Na pánev dejte osmahnout brambory, oloupané a nakrájené na tenké plátky. Pomalu brambory opékejte, asi 10 minut. Mezi tím, si v míse rozmíchejte 5 vajec, osolte, opepřete a přidejte na jemno nastrouhaný tvrdý sýr, množství dejte podle vaší chuti. Vše řádně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Hotové osmahnuté brambory naskládejte do zapékací mísy, přelijte připravenými rozmíchanými vejci a nahoru dejte osmahnutou cibulku. Takto připravenou omeletu dejte péct do trouby na 25 – 30 minut. Hotovo!