Žampionová krémová polévka

Zahřejte se žampionovou polévkou. V zimním období je to to pravé třeba k večeři. Polévka výborně zasytí a skvěle chutná. Navíc se hodí se i na vyjímečné příležitosti do slavnostního menu. Neváhejte a zkuste si ji připravit podle našeho receptu.

Žampionová krémová polévka
Žampionová krémová polévka

Potřebujete:

1 velkou cibuli

6 větších žampionů

2 středně velké brambory

1 l zeleninového vývaru nebo 1 kostka zeleninového bujonu

1 vejce

máslo na osmahnutí cibulky

cca 3 lžíce smetany na vaření na zjemnění polévky

3 lžíce hladké mouky

kmín, sůl, pepř

 

Postup přípravy:

Ve větším kastrolu rozehřejte máslo a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibulku a po chvíli přidejte očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Osolte, opepřete a přidejte špetku mletého kmínu. Oloupané brambory pokrájejte zhruba na centimetrové kostičky a dejte do kastrolu k cibuli a žampionům. Zaprašte třemi lžícemi hladké mouky a míchejte na středním plameni až mouka zezlátne. Přilijte zeleninový vývar nebo vodu a zeleninový bujon. Vařte na středním ohni asi 30 minut dokud brambory nezměknou. Až jsou brambory měkké, přilijte rozkvedlané vejce a zjemněte třemi lžícemi smetany na vaření. Pokud je ještě potřeba, dochuťte dle své chuti a podávejte.

Žampionová krémová polévka
Žampionová krémová polévka