Zapečená omeleta z trouby

Klasická verze omelety v maličko upravenější formě. Je rychle hotová a můžete si na ní pochutnat třeba k obědu. Když si k této omeletě dáte zeleninový salát a budete ji podávat ještě teplou, zcela určitě si pochutnáte. Hlavně nezapomeňte ke stolu ještě někoho přizvat, tato porce je totiž pro čtyři osoby.

Potřebujete:

5 velkých brambor

5 vajec

1 velká cibule

3 lžíce oleje

sůl, pepř

kousek tvrdého sýra eidamu 30 % velikost podle chuti

Zapečená omeleta z trouby
Zapečená omeleta z trouby

 

Postup:

Cibuli nakrájenou na klínky osmahněte na oleji. Až cibule zezlátne, vyndejte ji z pánve a odložte. Na pánev dejte osmahnout brambory, oloupané a nakrájené na tenké plátky. Pomalu brambory opékejte, asi 10 minut. Mezi tím, si v míse rozmíchejte 5 vajec, osolte, opepřete a přidejte na jemno nastrouhaný tvrdý sýr, množství dejte podle vaší chuti. Vše řádně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Hotové osmahnuté brambory naskládejte do zapékací mísy, přelijte připravenými rozmíchanými vejci a nahoru dejte osmahnutou cibulku. Takto připravenou omeletu dejte péct do trouby na 25 – 30 minut. Hotovo!