Recept na domácí Rafaelo

Recept na domácí Rafaelo koluje v mnoha variantách. Kokosové kuličky podobné známým bonbonům jsou minimálně stejně dobré jako originál. Domácí výroba zaručuje čerstvost i kvalitu cukroví. Tento jednoduchý a vyzkoušený recept se vám bude jistě líbit. Není zde totiž potřeba mnoha surovin a jeho výroba je velmi jednoduchá.

Domácí Rafaelo
Domácí Rafaelo

Suroviny:

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 250 g strouhaného kokosu + na obalení
  • spařené a oloupané mandle
  • 1 lžíce rumu (např. Tuzemák, klidně ale můžete použít jakýkoli i bílý rum)

 

 

Postup přípravy:

Smíchejte Salko (slazené kondenzované mléko) s kokosem, přidejte lžíci rumu a vytvořte hustou hmotu. Dejte odležet do lednice minimálně na hodinu, ideálně přes noc.

Na druhý den spařte a oloupejte mandle. Mandle spaříte tak, že je vysypete do misky a zalijete vroucí vodou převařenou v rychlovarné konvici. Až voda trochu zchladne, půjdou mandličky krásně oloupat. Oloupané mandle pak nechte oschnout třeba na topení.

Z odležené směsi tvořte malé kuličky a do každé z nich vtlačte jednu spařenou a oloupanou mandli. Když budete kuličky tvarovat rukama namočenýma ve vodě, půjde vám to jistě lépe. Pak ještě kuličky obalte ve zbylém strouhaném kokosu. Hotové kuličky uložte do papírových košíčků a máte hotovo.

Hotové domácí Rafaelo
Hotové domácí Rafaelo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *