Blíží se Valentýn a vy ještě nemáte dárek pro svého milého? Upečte mu dort! Takový lehký, s malinami a pudinkovým krémem nemusí být vůbec špatný. Dort plný malin, navíc pečený s láskou je skvělý zamilovaný dárek. Tak šup pro suroviny, ať se stihne naležet 🙂

Na tento malinový dort potřebujete:
Korpus:
- 3 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 80 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 50 g oleje
- máslo a hrubá mouka na formu
Krém:
- 250 ml mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 40 g cukru krupice
- 100 g másla
- 1 balíček vanilkového cukru
Na ozdobu:
- 300 g malin
- malinový džem
- 1 balíček červené želatiny v prášku
- 50 g mandlových plátků

Postup přípravy:
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky a vanilkový cukr vyšlehejte do pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem, nejprve s částí cukru, a až je sníh téměř hotový přišlehejte zbylý cukr a došlehejte pěnu. Troubu předehřejte na 160 °C. Otevírací dortovou formu vymažte důkladně máslem a vysypejte hrubou moukou. Přebytečnou mouku vysypte. Ve velké míse smíchejte ušlehané žloutky s bílkovým sněhem a přidejte nastrouhanou kůru z citronu, prosátou mouku a kypřící prášek. Vlijte olej a vše zamíchejte. Hotové těsto vlijte do připravené dortové formy a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut, dokud se piškot neupeče. Hotový piškot nechte vychladnout.
Nejdříve uvařte z mléka a vanilkového pudinku hustý pudink podle návodu na obalu a nechte jej vychladnout. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem a studený pudink prošlehejte. Pak pudink vyšlehejte s vyšlehaným máslem a vytvořte tak hladký krém.

Vychladlý korpus rozřízněte podélně na dvě poloviny a spodní plát potřete krémem tak, aby vám zbyl krém i na boky. Přiklopte horním plátem. Vrchní stranu dortu důkladně potřete malinovým džemem. Z pečícího papíru vytvořte okolo dortu manžetu vysokou stejně jako je forma a dort vraťte zpět do formy. Dejte minimálně na hodinu odpočinout do ledničky. Po hodině dort ozdobte malinami a zalijte připravenou želatinou dle návodu na obalu. Takto připravený dort přikryjte potravinářskou folií a nechte v lednici odležet do druhého dne. Na druhý den sundejte z dortu formu i manžetu, potřete boky dortu zbylým krémem a obalte plátky mandlí. Před podáváním vychlaďte.