Výborná záležitost. Naprosto dokonalá domácí paštika z kuřecích jater vás velmi mile překvapí. Je absolutně nesrovnatelná s kupovanými játrovými paštikami a přitom je naprosto jednoduchá. Připravte ji jako předkrm velké hostiny nebo jako pohoštění na párty. Zaručujeme, že nebudete stíhat přijímat pochvalné ovace. Vyzkoušejte ji také!

Na recept potřebujete:
- 400 g kuřecích jater
- 200 g másla
- 2 stroužky česneku
- 2 středně velké cibule
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- čerstvý nebo sušený tymián
- sůl, pepř

Postup přípravy:
Cibuli očistěte a nakrájejte na drobno, česnek oloupejte a prolisujte. Na velké pánvi rozpusťte kousek másla a cibuli a česnek na něm zlehka osmahněte. Přidejte omytá a očištěná játra nakrájená na menší kousky a posypte tymiánem. Játra opečte do hněda tak, aby byla hnědá a měkká, ovšem ne syrová. Až máte hotovo, připravte si ruční mixér a celý obsah pánve do něj přesuňte. Rozmixujte dohladka. Přidejte máslo, (nechte si 50 g na závěrečné přelití), smetanu, sůl a pepř a znova řádně projeďte mixérem. Mezi tím si rozpusťte zbylých 50 g másla. Pokud chcete mít paštiku naprosto jemnou, můžete ji ještě propasírovat přes husté síto. Hotovou paštiku dejte do misky, zalijte rozpuštěným máslem a přihoďte poslední špetku tymiánu. Dejte vychladit do lednice.