Těstovinový salát je mňamka za každého počasí. Ať za okny poletují sněhové vločky, nebo je parný letní den, vždy přijde k chuti. Pravda, zelenina natrhaná na zahrádce má své kouzlo, nic však nepokazí ani kupovaná v supermarketu. Z nepřeberného množství salátů připravovaných s těstovinami, jsme vybrali jeden, který u nás, díky spoustě zeleniny, vede na plné čáře. Tady je.

Na těstovinový salát se zeleninou a kuřecím masem budete potřebovat:
- těstoviny fusilli (vrtulky) 250 g
- velká červená paprika
- 3 rajčata
- 1 malá salátová okurka
- 100 g sýra eidam 30 %
- plechovka sterilované kukuřice (170 g)
- 100 g bílého jogurtu
- 100 g majonézy
- kuřecí prsa, množství dle vlastní chuti
- sůl, pepř

Postup přípravy:
Těstoviny uvařte v osolené vodě s kapkou olivového oleje na skus, slijte, propláchněte, a nechte vychladnout.
Papriku, okurku, rajčata a sýr nakrájejte na malé kousky, velké asi 1 cm a dejte do velké mísy. Přidejte sterilovanou kukuřici a přimíchejte bílý jogurt a majonézu. K zeleninové směsi přidejte vychladlé těstoviny, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Dejte alespoň na půl hodiny vychladnout do lednice.
Mezi tím si připravte maso. Kuřecí prsa opláchněte a nakrájejte na malé kousky nebo nudličky podle libosti. Osolte, opepřete, případně použijte různá jiná koření. Na kapce oleje osmahněte dozlatova a podávejte s vychlazeným těstovinovým salátem.