Skip to main content

Rychlý rybízový koláč

Lehoučké těsto, v kombinaci s nakyslými kuličkami červeného rybízu. Sladký koláč, který voní létem a prázdninami. Navíc je to rychlovka a jistě vaším ratolestem vykouzlí úsměv na tváři. Pokud nevyhodíte kelímek od jogurtu, máte hotovo jedna dvě.

img_7959

Na rybízový koláč z jogurtového těsta potřebujete:

Na těsto:

  • kelímek bílého jogurtu
  • kelímek polohrubé mouky
  • půl kelímku cukru krupice
  • půl kelímku oleje
  • půl sáčku kypřícího prášku
  • 1 vejce

Na drobenku:

  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g másla

Navíc:

  • 2 kelímky kuliček červeného rybízu
  • máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy

img_7930

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte a moukou vysypejte koláčovou formu.

V míse smíchejte jogurt, polohrubou mouku, cukr, olej, vejce a kypřící prášek do pečiva a vše smíchejte v hladké těsto. Hotové těsto rozetřete do připravené koláčové formy a bohatě posypte omytými kuličkami červeného rybízu.

Z hrubé mouky, másla pokojové teploty a cukru krupice prsty vytvořte drobenku a hustě posypte koláč. Dejte péct do předehřáté trouby asi na 20 minut. Že je koláč hotový, poznáte také špejlí, kterou zapíchnete doprostřed koláče. Když vyjde suchá, máte hotovo.