Domácí celozrnná pizza bez výčitek

Jelikož jsme milovníky této vynikající italské pochoutky zvané PIZZA, dlouho jsme přemýšleli, jak si ji doma připravit bez výčitek svědomí. Máme to! Nahradili jsme bílou mouku moukou celozrnnou, pekli na pečícím papíře a výsledek? Exkluzivní!

Domácí pizza z celozrnné mouky
Domácí pizza z celozrnné mouky

 

Na tuto domácí pizzu budete potřebovat:

1 ks kvasnic (42 g)

350 g celozrnné žitné mouky

200 ml vody

špetka soli

plechovku rajčat, rozmixovaných

100 g kuřecí šunky s 95 % masa

1 balení mozzarelly

lístky bazalky

Domácí pizza z celozrnné mouky
Domácí pizza z celozrnné mouky

 

Postup přípravy:

Z mouky, vody, kvasnic a soli vytvořte hladké těsto a nechte jej aspoň na půl hodiny odpočinout na teplém místě. Pozor, nelekněte se. Těsto oproti normálnímu těstu z bílé mouky nakyne jen velmi málo.

Mezi tím si připravte rajčatové pyré. Slijte z rajčat vodu, rozmixujte a případně dochuťte dle vlastní chuti. Nakynuté těsto rozdělte na dva díly. První díl vyválejte na pomoučeném vále do tenké placky a přesuňte na plech vyložený pečícím papírem. Druhý díl těsta můžete použít klidně až na druhý den, proto jej uložte zabalené ve folii do lednice.

Pizzu potřete rajčatovým pyré, poklaďte plátky šunky a připravenými tenkými plátky mozzarelly.

Pečte asi 10 – 15 minut  na 200 °C. Před podáváním přidejte lístky čerstvé bazalky.