Rychlý a snadný oběd? Francouzské brambory! Rozhodně s nimi nic nepokazíte, vaše rodinka se bude oblizovat a navíc do nich můžete dát zrovna to, co právě nabízí vaše lednice. Zapečené brambory, které jsou známé v mnoha variantách můžete neustále obměňovat různými jinými surovinami a pokaždé dostanete jiné jídlo. My jsme si však oblíbili právě tento způsob. Pojďte si ho také vyzkoušet!

Na tyto Francouzské brambory potřebujete:
1 kg brambor uvařených ve slupce
2 vejce
200 g šunky
1 kelímek smetany na vaření 12 %
sůl, pepř, majoránka nebo koření dle chuti

Postup přípravy:
Brambory předvařte ve slupce do měkka a vychladlé oloupejte. Takto připravené brambory nakrájejte na tenká kolečka nebo zhruba na centimetrové kostky a dejte do zapékací mísy. Šunku nakrájejte také na malé kousky a přidejte k bramborám. Do misky rozklepněte dvě vejce a promíchejte se smetanou na vaření a přidejte sůl, pepř, majoránku nebo vámi zvolené koření. Tuto směs přilijte k bramborám a řádně promíchejte. Přikryté pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, pak troubu ztlumte na 180 °C a pečte odkryté dozlatova dalších 20 minut. Hotovo!