Pořádná polévka je grunt říkávaly naše babičky a říkáme to i my dnes. Poctivá fazolnice pořádně prohřeje, díky fazolím dostanete do těla tolik potřebné luštěniny a navíc si výborně pochutnáte. Může posloužit jako součást obědového menu nebo jako vydatná večeře. S nějakým koblížkem nebo sladkým pečivem jistě také nebude k zahození. Dejte si ji také!
Na tuto fazolovou polévku budete potřebovat:
250 g drobných fazolí
3 velké brambory
1 velkou nebo dvě menší mrkve
1 cibule
kousek másla
3 lžíce hladké mouky
stroužek česneku
kuličky pepře a nového koření
sůl, majoránka

Postup přípravy:
Přebrané a omyté fazole dejte namočit přes noc do kastrolu s vodou. Na druhý den začněte na mírném ohni namočené fazole v té samé vodě vařit, přidejte nové koření, kuličky pepře, na malé kousky nakrájené brambory a mrkev, osolte a vařte do změknutí. Mezi tím si připravte jíšku. Oloupanou cibuli nakrájejte na drobno, osmahněte na másle dozlatova, zaprašte třemi lžícemi hladké mouky a vytvořte jíšku. Do uvařené polévky přidejte vychladlou jíšku, řádně zamíchejte a nechte chvíli provařit. Přidejte sušenou majoránku, prolisovaný stroužek česneku a případně dosolte nebo dochuťte dle vlastní chuti. Hotovo! Poctivá fazolová polévka jako od babičky je na světě.