Tvořivá víla

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka, to je oblíbená klasika. A protože ji máme také rádi, připravili jsme pro vás tento rychlý recept. Hodí se k čerstvému pečivu, ať k rohlíkům nebo chlebu, posypaná třeba jarní pažitkou ze zahrádky, a rozumí si také s topinkami. Dá se sice koupit už hotová, ale domácí je domácí. Hlavně tady navíc víte, co všechno do pomazánky dáte. Na snídani, ke svačině, nebo k večeři, vždy můžete vsadit na tuto léty prověřenou pomazánku.

Budapešťská pomazánka

 Na tuto budapešťskou pomazánku potřebujete:

Budapešťská pomazánka

 Postup přípravy:

Změklé máslo důkladně promícháme s tvarohem a majonézou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a přidáme do misky k pomazánce. Osolíme, opepříme a okořeníme červenou paprikou. Nakonec pomazánku řádně promícháme a dáme do lednice odpočinout alespoň na půl hodiny. Podáváme s čerstvým pečivem.

Exit mobile version