Budapešťská pomazánka, to je oblíbená klasika. A protože ji máme také rádi, připravili jsme pro vás tento rychlý recept. Hodí se k čerstvému pečivu, ať k rohlíkům nebo chlebu, posypaná třeba jarní pažitkou ze zahrádky, a rozumí si také s topinkami. Dá se sice koupit už hotová, ale domácí je domácí. Hlavně tady navíc víte, co všechno do pomazánky dáte. Na snídani, ke svačině, nebo k večeři, vždy můžete vsadit na tuto léty prověřenou pomazánku.
Na tuto budapešťskou pomazánku potřebujete:
- 1 malou cibuli
- 250 g měkkého tvarohu (1 vanička)
- 95 g majonézy (balení Poličanky)
- 3 lžíce másla
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- sůl, pepř
Postup přípravy:
Změklé máslo důkladně promícháme s tvarohem a majonézou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a přidáme do misky k pomazánce. Osolíme, opepříme a okořeníme červenou paprikou. Nakonec pomazánku řádně promícháme a dáme do lednice odpočinout alespoň na půl hodiny. Podáváme s čerstvým pečivem.