Skip to main content

Výborný vrstvený salát s ananasem

Skvělá pochoutka! Tento salát doporučujeme vrstvit do skleněné mísy, ať se podíváte, jak hezky vypadá. Ale nejen pastva pro oči, hlavně pro naše chuťové pohárky. Salát je totiž opravdu výborný. Díky dlouhému pobytu v ledničce se krásně naloží a všechny vrstvy se prostoupí do neodolatelné kombinace. Hodí se k čerstvému tmavému pečivu, nebo jako příloha ke grilovanému masu. Každopádně vrstvený salát je vždy výborná záležitost.

Vrstvený salát
Vrstvený salát

Na vrstvený salát budete potřebovat:

1 sklenici sterilovaného celeru – nudličky (cca 350 g)

1 plechovku sterilované kukuřice ( cca 425 ml)

1 plechovku kompotovaného ananasu (cca 400 g)

1 velký pórek

300 g kuřecí šunky

300 g eidamu 30 %

1 sklenici tatarské omáčky light (225 ml)

Výborný vrstvený salát
Výborný vrstvený salát

Postup přípravy:

Z celeru slijeme šťávu a rovnoměrně ho poklademe do mísy. Na vrstvu celeru přidáme kukuřici bez nálevu. Pokračujeme vrstvou pórku, který si nakrájíme na velmi jemné proužky. Na to následuje slitý  kompotový ananas nakrájený na drobné kousky. Předposlední vrstvu tvoří šunka, také na malé kousky nakrájená. Na konec vše zasypeme tvrdým sýrem, nastrouhaným na hrubém struhadle.

Takto připravený vrstvený salát přikrytý alobalem dáme do lednice vychladit na 24 hodin.

Na druhý den celý salát důkladně promícháme s 1 sklenicí tatarské omáčky light.  Hotovo. Výborný vrstvený salát s ananasem je připraven!